A stílusmagazin

Mr. & Ms.

Így tekints magadra - és mások szemében is leszel valaki!

2017. január 15. - Mr. Lifestyle

Újévkor mindent megfogadtunk, mert most aztán tényleg 100%, hogy változunk. Most, hogy a pihentető napok véget értek, csökkent az emberekben a tenni akarás mások iránt. Mi lenne, ha Te lennél a kivétel?

tumblr_nj4xio5sub1qc1uwto1_540.jpg

1. Legyél Te a követendő példa

Az ünnepi időszak mindenkiből a legjobb oldalát hozza ki. Rájövünk arra, hogy nálunk mennyivel rosszabb helyzetben élő emberek is vannak. Sőt, lehet, hogy a régi élethelyzetünket véljük felfedezni bizonyos emberek élettörténeteiben.

Nem azt mondom, hogy most mindenképpen kezdj el adakozni, ha neked sincs miből. De ha elértél már egy bizonyos egzisztenciát, van elég szabadidőd, pénzed, „felesleges” élelmiszered, aminek a hiánya nem érintene drasztikusan, akkor adakozz. Hiszen másoknak SOKAT jelenthet.

2. Ne felejtsd el, honnan jöttél

20150416153546-simple-daily-habit-gratitude-life-old-man-cafe-coffee-sitting-table_1.jpeg

Mindig emlékezz arra, hogy honnan jöttél, ki voltál, amikor neked sem minden úgy ment, mint most.

Erről eszembe jutott egy idézet Oprah Winfreytől:

Nem úgy tekintek magamra, mint egy szegény sorsú gettólakóra, aki boldogult az életben. Úgy tekintek magamra, mint aki korán megtanulta, hogy felelős önmagáért, és akinek kötelessége volt boldogulni.

Ez a hozzáállás igazán vállalkozókhoz méltó. Légy büszke arra, hogy önerőből hová jutottál el, és honnan indultál.

3. A pénz és siker előhozza az ember igazi lényét

Ha valamit sikerült elérned az életben, jó pár dolgot és élményt kipipáltál már a bakancslistádról, akkor segíts másoknak is. Sok mindent elárul rólad a másokhoz való hozzáállásod. Fontos, hogy alázatos maradj mindig, minden helyzetben.

Sokkal jobban fognak mások is tisztelni, ha látják rajtad, hogy normális értékrendű ember maradtál. Lásd a lehetőségeket meg minden helyzetben, hogy más napját, sőt életét is jobbá tehesd. Karolj fel olyan tehetségeket, akikben látod a fantáziát. Mert ha másnak is segítesz megadni az eszközöket a sikerhez, akkor az általa érzett hála mindennél nagyobb motiváció lesz számodra!

Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít nekem, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk. - Steve Jobs

süti beállítások módosítása